0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Organik Tarım Yapın Çok Kazanın!

Organik tarım alanında faaliyet gösterecek çiftçiler bu alanda verilen destekler ile tarımsal üretimin gelistirilmesi için teşvik edilmektedir.


Organik Tarım Yapın Çok Kazanın!

Organik Tarım Desteği Nedir? Kimler Faydalanabilir?

Organik Tarım Desteği
kimlere verilir? Hangi alanlarda destek verilir? Başvurusu nasıl yapılır? Bize ulaşan binlerce soruların cevabının bir kısmını burada bulabilirsiniz. Size özel detaylı bilgi ve analizler için uzmanlarımızla görüşmeniz menfaatiniz icabıdır.

Organik tarım desteği almak isteyenler 2019 yılında birçok alanda devlet desteklerinden faydalanabilirler. En çok öne çıkan destek kalemleri ise;

Meyve ve sebze çeşitleri

Tıbbi ve Itri olan bitkiler (adaçayı, kekik, kenevir, damla sakızı vb.)

Ekonomik değeri olan katma değerli tarla bitkileri

Ekonomik değeri olmayan tarla bitkileri ve orman ürünleri (bkz. ORKÖY Destekleri)

Bu alanlarda yatırım ve üretim yapmak isteyen çiftçiler gerekli başvuru evrakları ve iş planları ile devletin destek sağlayan kurum ve kuruluşlarına başvuru yapabileceklerdir.

Organik Tarım Desteği Başvuruları Nereye ve Nasıl Yapılır?

Organik tarım alanında faaliyet gösterecek çiftçiler bu alanda verilen destekler ile tarımsal üretimin geliştirilmesi için teşvik edilmektedir. Diğer tarımsal destek ödemelerinde olduğu gibi 2019 yılında da tarım destekleri alanında organik tarım desteklerinden yararlanmak için öncelikle ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) sistemine kayıtlı olmak şarttır. ÇKS sistemi Tarım Bakanlığı’na bağlı bir sistemdir. Çiftçileri kayıt altına alan bu sisteme il veya ilçe tarım müdürlükleri aracılığı ile üye olunur. ÇKS Belgesi alınır. Üye olmak için ekili-dikili alana ait tapu veya kira belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Organik tarım desteklerinden faydalanabilmek için her yıl bakanlığın belirlediği süreler içerisinde başvurular yapılmalıdır. Bakanlığın belirleyeceği süreler tarım yapılan bitkinin çeşidine ve bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Başvuru formları ve iş planlarının en uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir. Başvurularınızın reddedilmesini istemiyorsanız bu alanda hizmet sunan danışmanlarla çalışmak desteklerden hızlı ve daha kolay faydalanmanızı sağlayacaktır. Birçok başvuru uygun olmayan iş modeli veya eksik belge ve prosedürler yüzünden reddedilmektedir.

Son olarak ise ekili dikili arazinin destekleme yapılacak tarım bitkisine uygun olduğunu gösteren uygunluk belgesinin teslim edilmesi gerekir. Bu belge için çiftçinin Organik Tarım Bilgi Sistemi’ne kayıtlı bulunması zorunludur. Tüm bu süreçlerin takibi için Kobi-Line uzman kadrolarına danışarak ilerleyebilirsiniz.

Organik Tarım Destekleri 2019 Yılında Ne Kadar Olacak?

Hükümet bu yıl ki bütçe görüşmelerinde, 2019 yılı bütçesinin 16,9 milyar TL’lik kısmını çiftçilere tarımsal destek alanında ve hayvancılık alanında faaliyet gösterecek kişilere dağıtılmasını kararlaştırmıştır. Geçen yıla göre %17 artış gösteren devlet destekleri organik tarım alanında da artış göstermiştir. Bu artış çiftçiler tarafından pozitif olarak karşılanmıştır.

Sebze ve meyve alanında ekim yapan çitçilere devlet dönüm başına 100 TL organik tarım desteği verilecektir. Itri ve tıbbi bitkiler alanında ekim-dikim yapan çiftçiler ise dönüm başına 70 TL’lik hibelerden yararlanacaktır. Ekonomik değeri olan tarla bitkileri yetiştirenlere dönüm başına 30 TL, ekonomik değeri olmayan bitki ve orman ürünleri yetiştiricilerine ise dönüm başına 10 TL’lik devlet desteği sağlanacaktır. 2019 yılı organik tarım desteği ödemeleri uygun görülen ve başvurusu kabul edilen çiftçilere Şubat ayından itibaren ödenmeye başlayacaktır.

Tarımsal ve organik destekler için başvuru prosedürleri, iş modelleri, üretim alanları, fizibilite çalışmaları, toprak analizi, hibe ve teşviklerin oranları ve bölgelere göre dağılımı konusunda uzmanlarımızla istişare ederek siz de bu desteklerden adım adım faydalanabilir ve işinizi şansa bırakmamış olursunuz.

Kobi-Line Haber Merkezi
28.01.2019


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 8507 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ